Den 16 år gamle jenta døde lørdag morgen av skadene hun fikk i frontkollisjonen som skjedde på riksvei 83 ved Fauskevåg, to mil sør for Harstad.

Jenta svevde mellom liv og død da hun ble brakt til Harstad sykehus sent fredag kveld. Her ble hun lagt i respirator.

Brødre

De fire som omkom i ulykken, tre menn på 30, 33 og 35 år og jenta på 16, satt alle i samme bil. De tre mennene, to av dem brødre, omkom på stedet. Et eldre ektepar fra Evenskjer som satt i den andre bilen, ble innlagt på Harstad sykehus uten livstruende skader. De var på vei hjem til Evenskjer da ulykken skjedde.

Det var svært glatt på veien ulykkeskvelden, med snø og fokk og vanskelige kjøreforhold, opplyser politiet i Midtre Hålogaland politidistrikt.

Vitner

Politiet jobbet lørdag med å finne årsaken til den tragiske ulykken. Flere personer meldte seg til politiet med opplysninger. På formiddagen hadde ikke politiet greid å bringe på det rene om det var noen vitner til ulykken som skjedde på en øde veistrekning.

De to bilene kolliderte front mot front på en liten bakketopp klokken 21.25 fredag kveld, og riksvei 83 var stengt i flere timer mens ambulansefolk og politi arbeidet på stedet. De to bilene ble begge totalvrak i ulykken.

De fire som omkom bodde alle i eller like utenfor Harstad.

(NTB)