Den 42 år gamle kvinnen døde av knivstikk natt til 19. oktober i fjor like utenfor hjemmet sitt i Kopervik på Karmøy. 26-åringen har forklart i retten at han fryktet at kvinnen var HIV-smittet, og at hun hadde smittet ham.

Retten har ikke funnet mannens forklaring på drapet som formildende. I domspremissene heter det at det eneste motivet for drapet er raseri og hevnlyst som var basert på et rykte.

En HIV-test viste at den drepte kvinnen ikke hadde den fryktede sykdommen.

26-åringen har forklart at han hadde ruset seg kraftig drapskvelden. Da han gikk til kvinnens hjem, hadde han med seg en stor kjøttkniv. Han mener selv han brukte kniven i selvforsvar.

Den 42 år gamle kvinnen ble påført 13 knivstikk i hodet og kroppen. De rettsmedisinsk sakkyndige mener skadene hun fikk var så omfattende at de ville være dødelige selv om hun hadde fått umiddelbar behandling.

Karmsund tingrett mener drapet er begått under særdeles skjerpende omstendigheter. Den drepte er påført smertefull og farlig vold som er rystende, heter det i domspremissene. I tillegg har 26-åringen forsøkt å skjule forbrytelsen.

Hans forsvarer, advokat Erik Lea, har anbefalt sin klient å anke straffeutmålingen.

(NTB/BT)