Det er frem til oktober solgt 14.902 elbiler i Norge, viser fersk statistikk fra Norsk Elbilforbund. Legges antallet solgte biler i løpet av den siste måneden også inn i regnestykket, har antallet av de drivstoffrie kjøretøyene nå passert 15.500, melder organisasjonen.

Til sammenligning er det totale antallet elbiler i Sverige på skrale 803 kjøretøyer. Det er faktisk mindre enn antallet Tesla Model S som er solgt her i landet bare i løpet av august og spetember.

Det er likevel den nye folkefavoritten Nissan LEAF som troner desidert øverst på salgsstatistikken. Det er nå registrert 6895 utgaver av denne modellen i Norge.På de neste plassene kommer Mitsubishi i-MiEV og Think City, med henholdsvis 2075 og 1120 solgte biler.

Prestisjebilen i elbilparken, Tesla, begynner også å vise igjen på salgsstatistikkene. Model S og Roadster er solgt i over ni hundre eksemplarer.

I alt er det registrert 45 personbilmodeller på elbil-statistikken.

Elbilforbundet påpeker at flere nye modeller nå er på vei inn på det norske markedet. Det gjelder blant andre Ford Focus Electric og Volswagen e-up og BMW kommer neste måned, med oppgitt totalt forhåndssalg opp mot to tusen biler.