1.431 ansatte i 15 bedrifter i EL & IT Forbundet går ut i streik fra klokken 6 onsdag morgen etter at meklingen med Energibedriftenes Landsforening (EBL) natt til onsdag brøt sammen.

Meklingsfristen gikk ut ved midnatt natt til onsdag, og fortsatte tre timer på overtid. Men klokken 3 konstaterte meklingsmann Elisabeth Stenwig ved Riksmeklingsmannens kontor at partene ikke klarte å bli enige.

– Meklingen ble avsluttet uten at det var mulig å legge fram en løsning som begge parter kunne akseptere, sier Stenwig til NTB.

Konsekvenser

Til sammen 1.431 ansatte ved 19 bedrifter som hører inn under de fem energikonsernene Eidsiva Energi AS, Lyse Energi AS, Agder Energi AS, Helgelandskraft AS og Skagerak Energi AS går dermed ut i streik fra klokken 6 onsdag morgen.

En streik betyr at det blir stans i arbeidet med å knytte nye abonnenter til el-nettet i de fem selskapene. Det vil også føre til stans i en del vedlikehold og byggevirksomhet.

Strid

Stenwig la fram en skisse til løsning som EBL anbefalte. Men EL & IT Forbundet kunne ikke godta den. Mangel på reell innflytelse i de lokale lønnsforhandlingene var avgjørende for at forbundet ikke ville akseptere skissen.

Partene var også uenige om reisebestemmelser og regler for innleie.

Overenskomsten med Energibedriftenes Landsforening er EL & IT Forbundets nest største område og omfatter 5.500 medlemmer inkludert Fagforbundets medlemmer.