– Fabrikkområdet ble evakuert, og alle er nå på et sikkert sted i leirområdet. Evakueringen foregikk rolig og greit. Det var mellom 1.500 til 1.700 som ble evakuert. Brannvesen og politi på plass. Det jobbes med å sikre disse flaskene, sier informasjonssjef i Statoil, Rannveig S. Stangeland, til NTB.

Beholderne inneholder acetylengass, som skal være meget eksplosiv og farlig. Ifølge politiet har ingen kommet til skade, men gassen er farlig å puste inn. Meldingen kom i halv seks-tiden tirsdag.

– Statoil tok seg av evakueringen. Området ble avsperret og sikret, slik at brannvesenet kan få kontroll over situasjonen. Øya er ikke veldig stor, og de evakuerte befinner seg på den andre enden av øya nå. Det vurderes fortløpende om de skal flyttes til fastlandet via den undersjøiske tunnelen, sier operasjonsleder Jarle Martinsen i Vestfinnmark politidistrikt til NTB.

Det er foreløpig uklart om beholderne lekker. Gassen er meget brennbar, fargeløs og lettere enn luft. Den brukes ofte til sveising, ifølge Aftenposten.no.