De 15 tsjekkerne ble pågrepet fredag i den sørvestlige delen av Tsjekkia, nær grensen til Tyskland, opplyste polititalskvinne Blanka Kosinova til nyhetsbyrået AP tirsdag.

Ifølge Kosinova er de 15 personene mistenkt for å ha fraktet unge kvinner fra de nordøstlige delene av Tsjekkia, samt Slovakia, til Oslo for å prostituere seg.

Åtte av de pågrepne personene sitter nå i politiets varetekt. Strafferammen er på opptil 15 års fengsel. De sju andre er blitt løslatt.

Kripos kunne tirsdag ettermiddag ikke bekrefte opplysningene overfor NTB.

Etterforskning i Norge

Men leder for orgkrim-avdelingen i Kripos, Atle Roll-Matthiesen, sier til VG Nett at Kripos har samarbeidet med tsjekkisk politi i saken.

– Vi har hatt et konkret samarbeid med tsjekkisk politi over en viss tid, og vi er veldig glad for at etterforskningen har vist seg å ha gitt resultater i Tsjekkia, sier han.

Roll-Matthiesen vil ikke si hvor lenge samarbeidet har foregått, men sier at arrestasjonene fredag skjedde som resultat av etterforskning i Norge.

Han opplyser at det er for tidlig å si om det vil bli foretatt arrestasjoner også i Norge.

–100 kvinner til Norge

Kosinova mener at rundt 100 kvinner har blitt sendt til Oslo i løpet av det siste året.

Prosenterets leder Liv Jessen synes det er bra at bakmenn for trafficking blir tatt. Hun mener imidlertid at antall kvinner som tsjekkisk politi viser til, er for høyt.

– Vi har truffet 10 tsjekkere hittil år, og tre av de var nye. I fjor traff vi 22 tsjekkere. 19 av disse var nye. Det er klart at vi ikke har oversikt over alle som kommer, men at så mange skal klare å gjemme seg, det tror jeg ikke, sier Jessen til VG Nett.

Hun tror at noen av kvinnene må ha blitt sendt også til andre land. I fjor registrerte senteret 371 prostituerte fra Øst-Europa i Oslo.