Politiet fikk melding klokken 16.19 om at en båt med tre 15 år gamle jenter var gått rundt sør for Sunnanåneset i Vikedal, melder Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

De tre var med på fiskefestivalen i anledning «Sommerfestival i Vikedal». En av jentene om bord hadde ringt til sin mor, som var på festivalområdet, og fortalt at de hadde fått fiskesnøre i propellen. Hun sa også at de tok inn vann og til sist ble samtalen brutt da de fortalte at nå gikk de rundt.

En større redningsaksjon ble satt i gang og seks båter ble sendt ut på leting. Hovedredningssentralen for Sør-Norge ble varslet og sendte et Sea King redningshelikopter.

Klokken 16.32 fikk politiet beskjed om at jentene var funnet i sjøen, ca 300 meter fra Kråkenes. Det var grov sjø og østlig vind, noe som gjorde jentene vanskelig å finne. De hadde på seg flyteplagg og lå samlet, mens de hørte flere båter passere dem mens de lette.

De tre 15-åringene ble først funnet av båten Lobelia, da motoren ble slått av og mannskapet kunne høre jentene rope.

Jentenes 12 fots båt ble ikke funnet, og politiet tror den kan ha gått ned. De tre jentene ble tatt med til Ølen legesenter for kontroll, men er i følge politiet i tilsynelatende fin form.