En 15 år gammel gutt er pågrepet og siktet for å ha slått i hjel en 76 år gammel mann i et boligområde i Sarpsborg søndag morgen.

Mannen ble funnet livløs etter å ha vært i slagsmål, og døde senere av skadene han pådro seg. Gutten ble pågrepet halvannen time senere og er siktet for å ha tatt livet av mannen.

Døde av skader

– Den unge gutten er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge, opplyser politiadvokat Nina Christophersen ved Østfold politidistrikt til NTB.

Det var et vitne som meldte fra om en slåsskampen på åpen gate i bolig— og industriområdet Greåker i Sarpsborg søndag morgen klokka 06.50. Vitnet satt søndag formiddag i avhør hos politiet.

– Politiet rykket ut etter at vi fikk en melding om at noen ble slått på gaten, sier politiadvokaten.

Ambulansepersonell kom til stedet og drev gjenopplivingsforsøk på mannen, som hadde fått store skader og lå livløs. Til tross for at medisinsk personell forsøkte å gjenopplive mannen, greide de ikke å redde livet hans.

Den antatte gjerningsmannen ble pågrepet rundt halvannen time senere. Han hadde da stukket av i en mørk bil.

– Gutten ble pågrepet etter at politiet satte i verk hundesøk fra stedet der 76-åringen ble funnet. Hundesøket ledet politiet til den pågrepne, sier Christophersen.

Ingen flere siktet

Ingen flere personer er siktet i saken. Politiet tror gutten selv kjørte bilen.

– Vi har ingen holdepunkter for at flere personer skal ha vært med i bilen. Ingen andre er siktet i saken, sier Christophersen.

Politiet vil foreløpig ikke opplyse om det har vært noe forhold eller slektskap mellom gjerningsmannen og offeret skal ha hatt til hverandre. De ønsker heller ikke å kommentere om 15-åringen er kjent av politiet fra før. Noe motiv for slåsskampen, ikke langt fra 76-åringens bolig, er ikke kjent.

Får advokat

Politiet vil forsøke å avhøre 15-åringen i løpet av dagen. Den siktede visste ikke søndag formiddag at 76-åringen døde av skadene han var blitt påført. Politiet har også hatt problemer med å få varslet 15-åringens foresatte.

Søndag ettermiddag fikk gutten oppnevnt en forsvarer.

Tekniske etterforskere arbeidet langt ut dagen med å sikre stedet der slåsskampen fant sted. Den døde er sendt til Rettsmedisinsk Institutt i Oslo.