Den 15 år gamle jenten ble avhørt av politiet søndag. Hun har innrømmet at hun knivstakk, men hun erkjenner ikke straffskyld.

— Vi har snakket med sju vitner til hendelsen, og er i ferd med å danne oss et bilde av det som skjedde, sa politiførstebetjent Geir Tøråsen ved Stovner politistasjon til NTB søndag.

Det var like før klokken 22.30 lørdag kveld at den 14 år gamle jenten ble knivstukket i et veikryss utenfor Grorud skole i Oslo. Etter stikkene skal hun ha krabbet flere hundre meter før hun segnet om, og ble liggende i grøftekanten.

Den 14 år gamle jenten var i følge med en venn og en venninne like før det fatale skjedde. I veikrysset skal hun ha blitt stående og prate med en del ungdommer som hadde samlet seg.

De to som jenten var sammen med begynte å gå videre. Umiddelbart etter dette skal den 15 år gamle jenta ha trukket kniv mot 14-åringen.

Skjulte kniv Hennes to venner skjønte hva som skjedde og fikk varslet politi og ambulanse.

Mens 14-åringen ble behandlet på sykehuset, pågrep politiet den 15 år gamle jenta og en 19 år gammel mann som er hennes kjæreste. Jenten er siktet for legemsbeskadigelse med kniv, mens mannen er siktet for å skjule bevis. Ifølge forsvareren hans, John Christian Elden, har gutten erkjent at han kastet kniven. Han har akseptert et forelegg for dette forholdet.

Ved 2.30-tiden natt til søndag var den mistenkte jenten ute sammen med politiet for å påvise området hvor hun kniven ble kastet. Både kniven og en jakke ble funnet i en plastpose.

Den 15 år gamle jenten tas nå hånd om av barnevernet.

Den 14 år gamle jenten ble alvorlig skadd etter knivstikkingen. Hun ble natt til søndag operert ved Ullevål sykehus. Tilstanden hennes var søndag formiddag stabil, og jenten skal være utenfor livsfare. NTB