Den døde er fortsatt ikke endelig identifisert, men hvis det er den somaliske kvinnen politiet tror det er, er det hennes datter som er pågrepet og siktet i saken. 15-åringen ble arrestert i Ulefoss-området torsdag formiddag.

–15-åringen ønsker etter samråd med sin advokat ikke å la seg avhøre av politiet torsdag. Avhøret vil bli forsøkt avholdt fredag, opplyser politiadvokat Olav Markussen i en pressemelding.

Unaturlig død

– Personen er pågrepet og siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge. Jeg vil imidlertid påpeke at dette er en foreløpig siktelse og at den kan endre seg, sier politiadvokat Olav Markussen til NTB.

Politiet har uttalt at kvinnen ikke har dødd en naturlig død, men har ikke gått nærmere inn på hva de tror er dødsårsaken. Det var funn på åstedet som førte til at politiet slo drapsalarm.

Teknikere fra politiet undersøkte torsdag den kommunale hybelleiligheten ved Øvre Verket i Ulefoss i Nome, der kvinnen ble funnet død av ambulansepersonell litt før klokka 9.

Hundesøk

– De tekniske undersøkelsene vil fortsette, og kvinnen blir sendt til obduksjon på Rettsmedisinsk institutt i Oslo. Når vi får den foreløpige obduksjonsrapporten, vil vi kunne si mer om hva som skjer videre i saken, sier Markussen.

Torsdag ettermiddag ble det foretatt hundesøk i området rundt hybelhuset for å finne et våpen som skal ha blitt brukt, melder Dagbladet.no. Det ble ikke funnet våpen på åstedet eller i søppelkasser som ble gjennomsøkt på utsiden av bygningen.

DREPT: Den drepte somaliske kvinnen bæres ut av huset i Nome. En slektning er pågrepet og siktet etter dødsfallet, som ifølge politiet har skjedd under mistenkelige omstendigheter.
scanpix
SPERRET: Politi har sperret av huset hvor en somalisk kvinne ble funnet død under mistenkelige omstendigheter i Nome i Telemark torsdag.
scanpix
ORIENTERER: Politiadvokat Olav Markussen ved Telemark politidistrikt orienterte pressen om drapet.
scanpix