Over hundre nøkkelknipper med universalnøkler som gir tilgang til flere tusen bygårder i Bergen, Oslo og Trondheim er ikke levert tilbake fra reklamebudene i Postens datterselskap, melder Dagbladet, men posten sier problemet bare gjelder i Oslo.

Ifølge avisen hevder kriminelle at de har fått tilgang til nøkkelknipper og har brukt dem til å komme seg inn i bygårder.

Over 2000 bud var tilknytter Postens datterselskap ForbrukerKontakt som ble besluttet nedlagt i fjor sommer. Budene leverte uadressert post og hadde nøkkelknipper for å komme seg inn i bygårder.

Skal skifte i 2500 bygårder

— Alle nøkler i Bergen er samlet inn, så problemet gjelder ikke for dere. I Oslo mangler vi 149 nøkler. Vi har derfor bestemt oss for å skifte låssystemet i 2500 bygårder i Oslo. Arbeidet er allerede i gang, og vi regner med å være ferdig i løpet av 14 dager. Det er ikke snakk om nøkler til inngangsdører, sier informasjonssjef Eivind Rossen i Posten til bt.no.

— Hva vil dette koste?

— Det vet vi ikke før vi er ferdig med arbeidet, men det vil bli et betydelig beløp. Det viktigste nå er å sikre at folk kan ha full tillit til og føle seg trygge på Posten, sier Rossen.

Har ofte lurt på

  • Det har forekommet en del ting og vi har ofte lurt på hvordan en del folk er kommet seg inn i husene. Det kan derfor ikke utelukkes at universalnøkler fra Postens tidligere selskap Forbrukerkontakt, er blitt brukt til svartere handlinger. Jeg kan ikke si noe konkret. Vi har ikke fått noen formell henvendelse fra Posten om dette. Noen ganger kan kriminelle ha kommet seg inn i bygg på dagtid og gjemt seg til kvelden, sier politiførstebetjent Claus Mathiesen ved Tyveriavsnittet i Bergen Sentrum politistasjon til bt.no.