Kontinuerlig, fast tilkobling til internett, med hastigheter på opptil 16 ganger det du kan få ut av begge ISDN-kanalene, er noe mange finner interessant. ADSL kan inngå som en del av hjemme-pc-ordningen. For mange innebærer det en halvering av prisen i tre år. Skattepakken, sammen med storstilte salgskampanjer, har satt skikkelig fart på salget. Telenor melder om en markert økning i nytegning etter første oktober i år. De fleste velger hastighet på 704 Kbits/s — det gir mer enn en femdobling av det ISDN maksimalt kan gi deg.

Telenor Networks har nå oppgradert 450 norske telefonsentraler, slik at totalt 1,3 millioner husstander har mulighet til å installere ADSL.

Til bruk i studier

Telenors kunde nummer 100.000, Fredrik Knudtsen, studere jus.

— Jeg var med på et studieopplegg der vi bruker internett aktivt til å samarbeide om oppgaveløsning, utveksle oppgaver og får veileders kommentarer via internett. Det gjorde at jeg fant at det er store fordeler med å være oppkoblet til nettet hele tiden, og ha en langt raskere forbindelse enn det ISDN ga meg tidligere, sier Knudtsen til Bergens Tidende.

— Var det økonomiske vurderinger bak?

— Jeg har ikke regnet på det, og det er mulig at en slik fast forbindelse vil falle noe dyrere. Jeg er ikke storforbruker av underholdning som krever stor nedlastningskapasitet. For meg var vurderingen at dette var en fornuftig pris for en løsning jeg ser jeg har bruk for.

Som bonus for å være kunde 100.000 fikk han en ruter og et trådløst nettverk i gave.

— Det fungerer helt flott. At jeg kan ta bærbar pc med meg og arbeide hvor som helst i huset, det har jeg allerede begynt å sette stor pris på. I tillegg innebærer løsningen at vi kan bruke flere pc-er samtidig.

Foreldre ønsker oversikt

— Vi ser at foreldres ønske om å ha kontroll med husstandens internettkostnader, er en viktig faktor i vurderingen for kunder, sier pressetalskvinne Kristin Paus i Telenor til Bergens Tidende.

— Fortsatt er de mest brukte tjenestene tradisjonell surfing på nettet, chatting, nettbank, og nedlasting av musikk og filmfiler. Noen internettilbydere har så smått begynt å tilby Video on demand og andre interaktive tjenester. Vi regner med at TV, interaktive spill og konserter er tjenester som fremover vil bli tilbudt over ADSL, sier Paus.