Det brant mandag kveld i et grisehus på Løge i Time kommune, skriver aftenbladet.no.

Brannvesen og politi er på stedet. Det er andre etasje på den ene delen av grisehuset som brenner, og denne har rast sammen. 132 griser skal ha brent inne; 12-14 purker og resten smågris.

Evakuerer griser

Brigadesjef Per Halvorsen, som er på stedet, forteller at brannvesenet nå har kontroll over situasjonen og driver etterslukking:

— Vi har klart å stoppe spredning, og vi trenger ikke evakuere resten av grisene foreløpig. Men vi har fått lastebiler til stedet om det blir nødvendig.

217 griser har blitt berget, og det som skal ha reddet grisene i første etasje skal være et støypt betongdekke mellom etasjene i grisehuset.

- Kunne gått verre

Willy Finnbakk er far til Magnus Finnbakk, som eier gården. Willy Finnbakk driver nabogården, og han forteller at brannalarmen slo seg raskt ut, og at de dermed fikk varslet brannvesenet tidlig.

— Da vi oppdaget brannen var det bare fyr i den ene delen av taket. Men det tok ikke lang tid før hele avdelingen stod i full fyr. Det var nifst hvor fort det gikk, sier Finnbakk.

Han forteller at grisehuset består av fem ulike avdelinger, og at det er flere påbygg. Det skal være rundt 250 griser tilsammen på gården. Finnbakk er glad brannen ikke fikk spre seg i hele bygget:

— Det kunne gått verre. Flere dyr kunne ha omkommet, men heldigvis var brannvesenet raskt på stedet, sier han til aftenbladet.no.

Full styrke i slukningsarbeid

Brannmannskaper fra Bryne, Sandnes, Kvernevik og Klepp bidrar i slukningsarbeidet, med rundt 30 brannfolk. Åtte brannbiler er på stedet.

Meldingen om brannen kom like før klokken 19.00 mandag kveld. Ingen mennesker er skadet.

Brannvesenet kan enda ikke si noe om hvordan brannen startet. Etterslukkingsarbeidet vil fortsette i flere timer.

Fra 1. januar i år må alle svinebønder har installert alarm i grisefjøset sitt. Fra før er det krav om brannvarsling i alle driftsbygninger med husdyr.