Til sammenligning ble seks mennesker drept i løpet av årets tre første måneder i fjor. Ved årets slutt endte den dystre statistikken på 37 drapsofre i 34 saker.

To av drapssakene i år er trippeldrap. Det første skjedde på Geilo 12. januar, det neste på Årvoll 2. februar. I begge sakene tok gjerningsmannen sitt eget liv.

Det første drapet i 2002 skjedde allerede 2. januar. En 52 år gammel kvinne ble funnet drept i hjemmet sitt på Våland i Stavanger. Hennes 53 år gamle ektemann har erkjent å ha kvalt sin kone.

17. januar ble 21 år gamle Svein Andre Karlsen funnet knivdrept i et skogområde i nærheten av Hokksund i Øvre Eiker kommune. To menn på 16 og 22 år har erkjent ugjerningen.

20. januar ble 19 år gamle Kristoffer Inderberg Bastiansen stukket med kniv og drept utenfor utestedet Catwalk i Oslo. En annen 19-åring er siktet for drapet.

27. januar ble en 19 år gammel kvinne skutt og drept av sin 23 år gamle samboer på Sunde i Kvinnherad. 23-åringen tok sitt eget liv etter drapet.

9. mars ble norsk-afghaneren Imadudin Abdurahimzai (27) funnet drept på gata i Oslo. En 26-åring er varetektsfengslet, siktet for drapet.

17. mars ble Chi Thi Mong Tran (14) kvalt og drept i Moss. 53 år gamle Reza Mazoozi er siktet og har tilstått drapet.

Kvinnen som søndag ble funnet drept i en leilighet på Romsås i Oslo, er ennå ikke identifisert, men en 21 år gammel mann er siktet for å ha drept henne.

(NTB)