– Jeg rakk ikke å tenke så mye, men det var nifst, sier tiåringen til Fædrelandsvennen.

Jentene skulle opp til en falleferdig hytte i et skogholt mellom Vigvoll og Hånes skoler for å se etter det de trodde var en død katt, da den maskerte mannen gikk til angrep på den yngste av de to venninnene i 16-tiden onsdag ettermiddag.

Mannen som er observert i området flere ganger den siste tiden, stanset ikke før 13-åringen selv gikk til angrep og sparket og slo ham, forteller jentene. Ifølge de to jentene hadde mannen svarte militærsko, svart pologenser og finlandshette.

– Plutselig kom mannen bakfra og sparket henne, forteller 13-åringen. – For å hjelpe henne slo jeg etter ham. Først slo jeg rett i et tre, men så traff jeg. Da forsvant han, og vi løp ned til veien, fortsetter jenta.

Men der gikk mannen til angrep på nytt.

– Han tok kvelertak på henne og prøvde å dra henne med seg oppover i skogen. Jeg slo ham to ganger i armen og skrek «Slipp henne, din dust!». Da løp han og kom ikke tilbake, sier 13-åringen.

Foreldrene og naboene til jentene er skremt og sier de ikke ønsker å stå fram med navn eller bilde på barn eller seg selv av frykt for mannen. Tiåringens mor vil torsdag anmelde hendelsen til politiet.