Den maskerte mannen som ranet Statoil-stasjonen på Heimdal lørdag kveld, viste seg senere å være 13 år gammel, skrever adressa.no.

Utenfor ventet kameraten på 14 år. De to guttene, hjemmehørende på Heimdal, fikk med seg nærmere 4000 kroner. Hele beløpet er nå kommet til rette.

13-åringen hadde hettegenser og dekket seg til med skjerf over munn og nese slik at det var vanskelig for ekspeditøren å anslå alderen på raneren. Ekspeditøren på 19 år var alene på jobb, og konfrontert med en kniv valgte han å gi fra seg kassabeholdningen.

Gjenkjent av vitner

Ekspeditøren på Statoil-stasjonen som ligger i Søbstadveien meldte selv fra om ranet, ca. klokken 19.45 lørdag kveld.

Politiet aksjonerte først i tro om at det var en voksen raner de var på jakt etter. 13 og 14 åringen var imidlertid fanget opp av videokamera utenfor stasjonen, og ble observert av flere da de stakk fra stedet. Den ene av dem ble gjenkjent av vitner. Politiet kunne derfor raskt oppspore og pågripe guttene. De befant seg da hjemme hos den ene på Heimdal ikke langt fra Statoil-stasjonen. De ble pågrepet uten dramatikk.

Guttene hadde ikke rukket å bruke av pengene, og hele ransbeløpet er kommet til rette.

Barnevernet involvert

13 og 14-åringen er for unge til å straffes, men vil bli fulgt opp av barnevernet.

Ekspeditøren har vært på politihuset for å gi opplysninger om hendelsen. Han er ikke fysisk skadet, skal etter forholdene ha det bra, og blir fulgt opp av representanter for Statoil.

I november har det i Trondheim vært syv ran på like mange dager. Den siste uka har flere personer blitt ranet eller forsøkt ranet med trusler, slag, våpenliknende gjenstander og kniv. Både butikker og enkeltpersoner er utsatt for ran eller ransforsøk.

Politiet avviser på det sterkeste at ranet på Heimdal har forbindelser med noen av de andre ranene.