I Follo tingrett tirsdag behandlet retten ett av de meste alvorlige punktene i tiltalen mot den såkalte lommemannen, alvorlige overgrep mot en syv år gammel gutt i Trondheim i september 2003.

Retten fikk se tre videoavhør foretatt av samme gutt gjort med noen års mellomrom. Siden gutten i dag bare er 13 år, slipper han å møte i retten.

To overgrep

Retten fikk først se et avhør foretatt av gutten i 2003. Bildene viste en liten gutt som vrir seg i sofaen mens han beskriver to overgrep som skal ha skjedd i løpet av kort tid, det ene bak en butikk i Trondheim og litt senere inne i oppgangen i blokken der han bodde.

Det ble også foretatt dommeravhør av gutten som 12— og 13-åring. Det siste avhøret ble tatt opp så sent som 20. november i år.

– Da jeg var liten forsto jeg ikke hva som hadde skjedd. Når jeg forsto det, ble det pinlig for meg, sa 13-åringen.

Vedgår straffskyld

Tiltalte Erik Andersen (57) har vedgått straffskyld for overgrepene mot gutten. Han skal forklare seg om saken etter lunsj.

Andersen har også helt eller delvis vedgått straffskyld for syv andre forhold i Trondheim den samme dagen i september 2003. I alt er 57-åringen tiltalt for 68 overgrep. De fleste av dem erkjenner han ikke straffskyld for.