Brannen startet i garasjeanlegget i kjelleren på Ragnhild Schibbyes vei 27 klokken 23.50 torsdag kveld. Den rakk å spre seg til en leilighet i første etasje før den ble slukket, mindre enn en time etter at den brøt ut.

— Det virket en stund veldig dramatisk med flere meldinger om eksplosjoner fra garasjeanlegget. Status er at det var dekkene på bilene som eksploderte på grunn av den voldsomme varmen, og ikke bilene i seg selv. Totalt er en leilighet ubeboelig og fire biler og en moped er utbrent i tillegg til eventuelle øvrige røykskader, sier operasjonsleder Finn Belle i Oslo politidistrikt til NTB.

125 personer ble evakuert under brannen. De øvrige som var hjemme av de 321 personene som bor i blokken fikk beskjed om å holde seg inne med vinduene lukket.

— Området er nå sperret av i påvente av tekniske undersøkelser fredag. Etterforskningen vil ta sikte på å finne ut av brannårsaken. I tillegg vil det nok selve brannsikringen bli et tema i og med at brannen så raskt kunne spre seg fra garasjeanlegget og opp i boligenhetene, sier Belle.