ØYVIND SØTVIK REKSTAD, NTBÅlesund/Oslo

Noen timer etter at 250 mennesker på Larsnes avsluttet letingen etter 12-åringen Awara Rzgar Abdulla klokken 18.30 søndag kveld, kom meldingen om at han var kommet til rette.

— De angivelige foreldrene har erkjent i avhør i kveld at den angivelige faren fulgte ham med toget til Oslo og satte ham på toget fra Oslo til Danmark, sa politimester Arne S. Karoliussen ved Sunnmøre politidistrikt på en pressekonferanse i Ålesund søndag kveld.

12-årige Awara Rzgar Abdulla ble meldt savnet sist fredag, men nå sier altså politiet at han ble transportert ut av landet allerede en uke tidligere.

Politiet vil ikke si noe nærmere om hvem han oppholder seg hos i Danmark.

Bekymring i bygden - Dette er en voldsom lettelse. Denne helga har vært en forferdelig opplevelse for oss i Sande. Det er tungt på være ordfører i en så liten kommune når sånt skjer, sa ordfører Arne Dyrhol i Sande kommune til NTB. Dette var før det ble kjent at gutten var i Danmark.

Rundt 250 mennesker på Larsnes lette søndag etter 12-åringen. Bekymringen bredte seg i bygden, og det ble lett i sjøen, i hytter og i forlatte hus uten resultat.

Politiet holdt alle muligheter åpne, og ville ikke kommentere opplysninger om at gutten fra Irak mistrivdes på Sunnmøre.

— Vi holder alle muligheter åpne, og ser ingen grunn til å tro mer på én teori enn en annen, sa stabssjef Kåre Hanken ved Sunnmøre politidistrikt til NTB i 20-tiden.

Sykkeltur Kvinnen som har framstått som guttens mor, har tidligere oppgitt at hun sendte 12-åringen ut for å handle klokken 9.30 fredag, og at han ikke kom tilbake.

Awara Rzgar Abdulla til Norge sammen med kvinnen og hennes to barn i mai i fjor. De ble da gjenforent med kvinnens mann.

Familien er kurdisk, og var tidligere bosatt i Irak. Familiefaren er politisk flyktning.

FINKJEMMET BYGDEN: Mannskaper fra blant annet Sivilforsvaret gjenopptok søndag morgen letingen etter den savnede Awara Rzgar Abdulla på Larsnes på Sunnmøre. Han er nå funnet i live. (FOTO: SCANPIX)