Mannen er nå politianmeldt.

Helt uprovosert gikk voksenlederen til fysisk angrep på tolvåringen natt til lørdag, skriver Farsunds Avis. Gutten har etter overfallet psykiske plager ved siden av store fysiske smerter flere steder på kroppen. Halebeinet er dessuten slått løs som følge av volden han ble utsatt for, skriver avisen.

Leiren ved Åpta misjonssenter ble organisert av Det Norske Misjonsselskap og startet fredag i forrige uke. Leiren er for barn fra 5. til 7. klasse. Overfallet ble politianmeldt mandag da guttens foreldre snakket med politiet i et tre timer langt avhør.

Fortjente å bli slått Tolvåringen forteller at han til slutt kom seg opp i køyesenga på hemsen, med store smerter. Kameraten i sengen under spurte den voksne lederen hvorfor han hadde slått.

— Han fikk til svar at vi var bråkmakere, og at vi fortjente å bli slått, forteller den tolv år gamle gutten til avisen. Han avviser at de var bråkmakere på leiren og kan ikke forstå hvorfor lederen brukte så grov vold mot ham. I ettertid har de andre lederne på leiren uttalt at guttene på ingen måte var bråkmakere.

— Da kameraten min sa til ham at vi kunne anmelde ham for det han hadde gjort, svarte han at han ikke noen gang hadde hørt om voksne som ble straffet for å slå barn, sier gutten.

Beklager Det Norske Misjonsselskap beklager episoden i en pressemelding.

— En av lederne mistet kontrollen over en situasjon lørdag som førte til at en gutt på tolv år ble utsatt for fysisk og psykisk vold som ikke på noen måte var framprovosert av gutten selv. Som arrangør av leiren vil vi be om unnskyldning for det som skjedde og understreke at denne handlingen på alle måter er uakseptabel, heter det i pressemeldingen som er gjengitt på VG Nett.

— Lederen har erkjent forholdet og vil ikke bli brukt i ledersammenheng i organisasjonene, skriver Det Norske Misjonsselskap videre.