Alle er riktignok ikke helt ferske. SV’erne Heidi Sørensen (35) og Ingvild Vaggen Malvik (34) røyk ut av Stortinget som følge av det dårlige valgresultatet, men når Kristin Halvorsen og Øystein Djupedal nå har overtatt hvert sitt departement, er det igjen plass for disse to i stortingssalen.

Helt fersk er heller ikke Senterpartiets generalsekretær, Dagfinn Sundsbø (59), som har flere perioder bak seg som vararepresentant. Nå inntar han Stortinget fordi Åslaug Haga har overtatt statsrådsposten i kommunaldepartementet.

Av de mer ukjente navnene som skal debutere på Stortinget, er Truls Wickholm (27) fra Oslo som skal inn som vara for statsministeren. Han er sentralstyremedlem i AUF.

AUF-bakgrunn har også studenten Dag Ole Teigen (23) som inntar Hordalandsbenken i stedet for forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap).

Med på å trekke ned snittalderen for Aps stortingsrepresentanter er også studenten Arild Stokkan-Grande (27) som får stortingsplass i forbindelse med at Bjarne Håkon Hanssen blir statsråd. Justisminister Knut Storberget (Ap) blir erstattet av Thomas Breen (33) fra Folldal.

Fra Senterungdommen kommer Erling Sande (27) fra Bremanger inn på Stortinget fordi Sp-nestleder Liv Signe Navarsete er blitt samferdselsminister.

Noen tidligere og nåværende ordførere har også flyttet til Oslo som følge av regjeringsskiftet. Det gjelder Meldal-ordfører Arne L. Haugen (66) som kommer inn for kultur— og kirkeminister Trond Giske (Ap). Eidskog-ordfører Ivar Skulstad (52) blir stortingsrepresentant for å erstatte Sylvia Brustad, som igjen er på plass i en statsrådsstol.

Tidligere ordfører i Herøy, Svein Gjelseth (55) kommer inn for Karita Bekkemellem (Ap).