39-åringen har i såkalte foreløpige avhør lørdag kveld erkjent å ha drept henne. Mannens forsvarer, Stein Bjørnar Dahl, bekrefter overfor NTB at den drapssiktede har erkjent de faktiske forhold i saken.

Den siktede er samboer med jentens mor. Han ble dømt til ti års fengsel i 1987, for å ha drept sin daværende samboer i Namsos. Dommen er ferdig sonet, og mannen har ikke vært i politiets søkelys siden.

Meldte fra om drapet

Mannen ringte selv politiet tidlig lørdag morgen og sa han hadde tatt livet av jenten. Da politiet kom til boligen, fant de den avdøde, men 39-åringen var ikke på stedet.

Først da han ringte til politiet igjen ved 13-tiden, ble han pågrepet. Da befant han seg utendørs i sentrum av Steinkjer.

— Jenten er trolig drept natt til lørdag, sier politiinspektør John Bjøraas i Nord-Trøndelag politidistrikt.

Taus om motivet

Bjøraas vil ikke si noe om hvordan jenten er drept eller hva som kan ha vært motivet. Han vil ikke uttale seg om jenten kan ha vært utsatt for seksuelle overgrep, eller si noe om hvor i hjemmet, eller i hvilken tilstand hun ble funnet.

Så vidt Bjøraas kjente til lørdag ettermiddag, var det tre personer som delte boligen. Den 39 år gamle mannen, 11-åringen han har tilstått å ha drept, og samboeren. Hun er på reise i Sør-Norge, er informert om tragedien og blir tatt hånd om på stedet hun befinner seg.

— Vi har ingen indikasjoner på at det var noen andre enn 39-åringen og 11-åringen hjemme da drapet fant sted, sier Bjøraas.

Ubesvarte spørsmål

Steinkjerpolitiet kontaktet lørdag formiddag Kripos. Trolig har Nord-Trøndelag politidistrikt nok ressurser til å etterforske saken alene. 15 tjenestemenn arbeider nå med saken.

(Bergens Tidende/Adresseavisen/NTB)