Eiere av leiligheter i de involverte prosjektene i Natal i Brasil må forklare seg om kjøpene. Men folk som har rent mel i posen vil ikke miste investeringene, opplyser politiet.

Les mer: 29 siktet i gjengaksjonen.

Brasiliansk politi har nå konfiskert prosjektene. Men politisjef Romulo Berredo i det føderale politiet sier at dette ikke berører de enkelte leilighetene som er kjøpt av privatpersoner.

– Privatpersoner som har alt i orden har ingenting å frykte, men de må regne med å avgi forklaring, sier Berredo til Adresseavisen.

Les også: Politiet og meglere gir svar til redde nordmenn.

En av de siktede i saken skal ha oppgitt langt lavere salgssummer til brasilianske skattemyndigheter enn hva den faktiske salgssummen var. Derfor vil politiet snakke med eierne av leilighetene.

– Om en leilighet for eksempel er solgt for 400.000 real, kan en sum på bare 40.000 real være oppgitt til skattemyndighetene. Vi må derfor finne ut hva den enkelte kjøper har betalt, sier politisjefen.

Om lag 100 trønderske familier har kjøpt seg inn i de tre leilighetskompleksene til Blue Marlin Group i Natal. Nå forsøker de å finne ut hvilke rettigheter de har til leilighetene de har kjøpt.

– Vi prøver å sikre leilighetskomplekset, samtidig som vi undersøker om vi har skjøte på selve komplekset. I tillegg forsøker vi å finne ut hvordan pengene vi har betalt inn til Blue Marlin Group har blitt forvaltet, sier Trond Helgetun (42) på telefon fra Natal. (©NTB)