NTB og Ove Olderkjær

Vårt Land pirret sine lesere med tittelen "Kjærlighet på statens regning" og kan fortelle at regjeringen nå går til kamp mot de stadig synkende fødselstallene.

Romantisk hotellopphold for par i fruktbar alder skal, ifølge avisen være en del av den kommende kampanjepakken.

Krokodille inn fjorden

Haugesunds Avis prøver seg med en av de mer gjennomskuelige variantene. Det fortelles at det er funnet en levende, to meter lang krokodille i sjøen ved Norzink i Odda. Dyret kan ha kommet til Vestlandet og inn Hardangerfjorden med Golfstrømmen, eller et handelsfartøy kan ha hatt den med, spekuleres det i.

I avisene i Bergen er det de nye AutoPass-brikkene som er gjenstand for 1.april-omtale. Bergensavisen melder at på grunn av tekniske problemer blir alle bilister i Bergen belastet bomavgift på brikken, enten de passere bomstasjoner eller ikke.

BT kan fortelle at også parkeringsvaktene i byen er utstyrt med skanner for AutoPass, slik at feilparkeringsbøter kan belastes systemet.

Også NRK Hordaland brukte Autopass i sin aprilspøk. Nå skal også båtfolket innlemmes i bomringen. Det skal utplasseres lesere på alle broene i byen. Finansbyråd Henning Warloe stilte opp på radioen og forsvarte tiltaket etter beste evne.

Kommuneoppdeling

Lokalavisa Grenda lanserer kommunepolitiker Arne Gjerdes (V) forslag om å dele inn den evig bygdekranglende Kvinnherad kommune inn i fire nye kommuner.

Avisen Sunnhordland på Stord melder om et nytt lavpristilbud direkte fra Stord lufthamn til London. Marsteinen i Austevoll forteller at det er bestemt å berge kommunens skakkjørte økonomi med de skattepengene privatpersoner i Austevoll får igjen på skatten.

Bladet Tysnes kan meddele sine lesere at laksekongen Gerhard Alsaker likså godt har kjøpt fylkesveg 78 slik at det likevel blir ny veg på østsiden av Tysnes.

TV 2 meldte at politiet går nye veier for å oppklare kriminalsaker. Ifølge kanalen skal fanger fra flere fengsler fraktes til storkinoen Colosseum for å se den mye omtalte filmen "The Passion of the Christ". Utenfor kinoen vil en lang rekke politietterforskere stå for å ta imot alle tilståelsene som det er ventet at fangene vil komme med etter å ha sett filmen.

TV 2 Nettavisen gir leserne en siste sjanse til å bli med i publikumssuksessen Idol. Til første delfinale etter påske skal nemlig en ny person inn i konkurransen, og det kan være deg, skriver nettavisen.

For å kvalifisere seg til finalen, må interesserte deltakere ringe et oppgitt telefonnummer og legge igjen en sangprøve.

Fra hopp til fotball

Aftenposten lurte inn en aprilsnarr på sportssidene. Der heter det at hopptrener Mika Kojonski slutter som hopptrener og blir toppfotballsjef.

Avisen Nationen satset på å terge på seg ulvehatere og ulveelskere. Lesere som har en mening om ulv oppfordres til å sende sin dom på sms, akkurat som på Idol. Selv om folkeavstemningen først er til høsten, kunne de mest engasjerte gi sin mening allerede 1. april. Rett etter midnatt startet strømmen av mer eller mindre troverdige mail å renne inn i NTBs postboks. Byrået gikk fem på da universitetsmagasinet Uniforum meldte at Universitetet i Oslo og BI var klar for sammenslåing.

Forhandlingene mellom utdanningsinstitusjonene var skjedd i dypeste hemmelighet og så mange som 50.000 studenter ville bli berørt.

Og aprilspøken her på bt.no? Den finner du her!

<b>KROKODILLE:</b> Slike dyr er sjelden kost i Hardanger.
Reuters