Dette skriver Dagbladet.

Leder for Stortingets kontroll— og konstitusjonskomité, Ågot Valle (SV), mener Tønnes etterlønn er i strid med reglene.

— Jeg forventer at statsråder rett og slett ikke gjør sånn. Når man jobber i politikken, har man et visst ansvar for å balansere skikkelig, og jeg hadde ikke forventet dette, sier Valle til NRK. Hun mener Tønne bør tilby seg å betale tilbake etterlønnen.

Dagen før Stoltenberg-regjeringen gikk av 19.oktober i fjor, søkte Tønne om å få utvidet sin etterlønnsperiode fra en til tre måneder. I søknaden skrev Tønne at han ikke ville ha inntektsbringende arbeid i perioden.

Onsdag opplyste Tønne at honoraret på 1,5 millioner kroner han fikk i forbindelse med arbeidet med sammenslåingen av Aker Maritime og Kværner, ble utbetalt for tjenester han gjorde i de seks ukene fra han gikk av som statsråd til han gikk inn i Kværner-styret 30. november.

I alt fikk Tønne utbetalt 194.862 kroner i etterlønn. Pengene ble utbetalt med et klart forbehold om at Statsministerens kontor måtte underrettes, hvis det oppsto endringer i inntektsforholdene. Ingen ved Statsministerens kontor har hørt noe fra Tønne.

Ordningen med etterlønn for statsråder er opprettet for at statsråder som ikke har en jobb å gå til skal sikres inntekt i en overgangsperiode. (NTB)