— Jeg gleder meg til fredag, sier Jagland til NTB på telefon fra Strasbourg.

— Det er en viktig pris, og jeg tror den vil bli anerkjent. Jeg er nesten litt forbauset over at norske medier ikke har sett dette. Hvis man følger med i virkelig internasjonale medier, er jo dette midt i bildet, sier komitélederen om prisvinneren for 2011 som blir kunngjort fredag.

Også de to foregående årene har Den Norske Nobelkomiteen overrasket verdensopinionen med valg av prisvinnere. I 2009 var det USAs president Barack Obama som fikk prisen, mens utdelingen i 2010 gikk til den kinesiske menneskerettighetsforkjemperen Liu Xiaobo.

Ifølge Jagland har ikke årets prosess for å komme fram til vinnerkandidaten vært vanskeligere eller lettere enn tidligere. Det har heller ikke vært problematisk å følge opp de to foregående utdelingene.

— Jeg tror årets pris vil være veldig viktig. For meg personlig vil det være en stor ære å annonsere prisvinneren. Jeg tror det vil bli ansett som en veldig viktig pris, sier han, men understreker samtidig at komiteen gjennom årene har hatt mange forskjellige typer vinnere.