RANDI KVINGE randi.kvinge@bt.no

–Denne måten å bekjempe rasisme på er krenkende og forverrer vår situasjon, sier Jrad.

Han kom til Norge fra Tunisia for ti år siden og sier han aldri har opplevd rasisme her i landet.

–De som føler seg støtt av ordet neger og Negerlandsbyen, bør gå inn i seg selv og jobbe med selvbildet sitt, sier Jrad.

Feil med forbud Jrad er en flittig turgåer, og bruker selv navnet Negerlandsbyen om Mødalseter, som er det formelt korrekte stedsnavnet. Han tror ikke nordmenn mener noe vondt med å bruke ordet Negerlandsbyen.

–Det er helt feil å forby enkelte ord. Da blir folk redde for hva de skal si og oppfører seg kunstig. Det skaper en barriere mellom nordmenn og innvandrere, sier han.

–Dersom rasisme skal bekjempes, bør det gjøres ut fra et annet perspektiv. Organisasjonene er idealistiske, men de som er med vet ikke hvordan vi som er mørkhudede opplever situasjonen. Fokusering på uheldige ord er ikke til nytte for oss. Det er bare bagateller, legger han til.

Må bekjempes fra bunnen Jrad studerer for tiden ved Norsk Lærerakademi i Bergen.

–Jeg tror rasisme må kjempes fra bunnen av. Vi må være med og aktivt påvirke holdninger blant barn og unge. Ved å utdanne meg til lærer, kan jeg være med å statuere et eksempel. Da ser barna meg som en vanlig norsklærer likeverdig med andre hvite lærere, sier Jrad.

–Det er også feil å rekruttere innvandrere til lederstillinger. Innvandrere bør ikke få særbehandling. Den som er best kvalifisert, bør få jobben. Vi må behandles likt, og få muligheten når vi har kompetansen, sier Jrad.

Les også: -Negative navn endrer seg — Negerlandsbyen må vekk

Hva mener du? Bør vi slutte å bruke navnet Negerlandsbyen, eller bør vi holde på denne navnetradisjonen? Skriv et innlegg, og se hva andre mener

SKAPER BARRIERE: – Dersom rasisme skal bekjempes, bør det gjøres ut fra et annet perspektiv, sier Abdelmasid Jrad. (Foto: Marianne Hansen)