Ifølge VG banket 15-åringen på døren hos et somalisk par og fortalte at hun hadde drept moren sin.

– Det er jeg som har gjort det, skal hun ha sagt.

Deretter varslet paret politiet, som pågrep jenta.

– Langvarig konflikt 15-åringen er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge. Moren ble funnet død i Ulefoss-området i Telemark torsdag morgen. Etter hva Telemarksavisa erfarer mistenker politiet at det er jentas graviditet som har utløst familietragedien. Ifølge VG skal det ha vært en langvarig konflikt mellom moren og datteren, som blant annet dreide seg om jentas forhold til en tre år eldre kjæreste, som hun var gravid med.

Det skal ha blitt funnet spor etter knivstikk på den avdøde kvinnen, og under hundesøket rundt det store leilighetsbygget i går fant politiet en kniv som de tror er drapsvåpenet.

Skal avhøres Naboer hørte bråk fra leiligheten i 4-tiden om natten. Jenta skal ha forsøkt å banke på hos noen andre naboer, som bor i nærheten, men da de ikke åpnet skal hun ha tatt bussen 5-6 kilometer til den somaliske familien som senere varslet politiet.

15-åringen ble ikke avhørt torsdag, men blir trolig avhørt fredag. Politiadvokat Olav Markussen i Telemark politidistrikt sier til NTB at 15-åringen ble pågrepet uten dramatikk på et sted i Ulefoss der hun var på besøk.

Den avdøde somaliske kvinnen hadde oppholdstillatelse i Norge og skal etter det politiet vet ha bodd i leiligheten hun ble funnet i sammen med sine tre barn. Den 15 år gamle datteren var eldst av de tre, og de to yngre barna er nå tatt hånd om av barnevernet, ifølge politiet.

SCANPIX