Etter at Kripos hadde sporet ham opp, tilsto den 15 år gamle skoleeleven i 1-tiden natt til mandag at det var han som sto bak videoen. I videoen blir det truet med en massakre på skolen. Seks av lærerne ved skolen er avbildet.

— Det at man bruker bilder av mine ansatte er et overgrep, sier rektor Hanne Sand ved skolen til NTB.

— Man får en avmaktsfølelse. Noe ligger ute som man ikke har kontroll over. Når man ikke vet hvem som står bak, blir det usikkerhet og en trist stemning i hele kollegiet, fortsetter rektoren.

Massakre Hanne Sand forteller at det var en av skolens kvinnelige lærere som ved en ren tilfeldighet oppdaget trusselvideoen på videonettstedet YouTube søndag ettermiddag.

— En lærer skulle se etter noe hyggelig på YouTube. Da denne videoen dukket opp, ringte hun meg, forteller Hanne Sand, som etter å ha snakket med skolesjefen varslet politiet.

Operasjonsleder Bjørn Jahr i Romerike politidistrikt opplyser at Kripos rutinemessig ble varslet.

— Etter at vi ble kjent med videoen, kontaktet vi Kripos. De sporet opp IP-adressen som ble brukt til å legge ut videoen, og den førte oss til denne gutten, sier Jahr til NTB.

Etter å ha snakket med politiet, innrømmet gutten både produksjon og opplasting av videoen på YouTube. 15-åringen ble formelt pågrepet, men på grunn av sin lave alder slapp han å overnatte i arresten. Han måtte imidlertid møte til avhør hos lensmannen i Lørenskog mandag morgen.

Skremmende Rektor Hanne Sand sier opplevelsen av at skolen blir truet er svært skremmende. Hun sier hun var nødt til å ta trusselen alvorlig.

— Vi tok dette veldig alvorlig med en gang. Det må man gjøre. Når det blir framsatt helt tydelige trusler, må man reagere som om noe kommer til å skje. Jeg synes ikke vi bare kan dytte dette til side som en barnestrek, sier Sand.

Skolen ble stengt mandag, og kan bli holdt stengt også tirsdag. Skolens personale ville imidlertid være tilgjengelig for elever og pårørende som ønsker informasjon om saken. Hanne Sand sier hun regner med å få snakket med 15-åringen så fort som mulig.

- Dum handling Politiet ser svært alvorlig på slike trusselsaker.

— Vi tok saken veldig alvorlig i utgangspunktet. Derfor iverksatte vi det vi gjorde. Heldigvis kan det nå se ut til at hensikten bak filsnutten ikke var det den står for, men dumme handlinger fra en ung gutt, sier Jahr til NRK.

Også sent i fjor høst ble det framsatt lignende skoletrusler i Norge. Truslene kom i kjølvannet av skolemassakren i Jokela i Finland i begynnelsen av november, der åtte personer ble drept.