Politiet tror mannen kan ha spanet i området på forhånd.

Etter at beskrivelsen av den angivelige voldtektsmannen ble offentliggjort tirsdag ettermiddag, har et vitne meldt seg for politiet. Dette vitnet har forklart at han så en person som var lik beskrivelsen av gjerningsmannen mandag kveld, i det samme området.

– Vi har en person som har sett en mann som svarer til beskrivelsen i det samme området mandag kveld. Vi vet ingenting sikkert, men gjerningsmannen kan ha rekognosert eller spanet på forhånd, sier Lennart Kyrdalen, vaktleder ved kriminalvakten i Oslo politidistrikt til aftenposten.no.

Kjente en kjemikalielukt

Politiet fikk melding om voldtekten klokken 14.06.

– Mannen banket på døra og trengte seg inn da kvinnen åpnet opp. Etter voldtekten stakk mannen av, sier operasjonsleder Even Jørstad i Oslo politidistrikt til NTB.

Kvinnen ble brakt til legevakten for rutinemessige undersøkelser. Hun har gitt politiet en beskrivelse av gjerningsmannen.

– Han er rundt 175 centimeter høy og i 30-årene. Ifølge kvinnen hadde han på seg en 70-talls boblejakke og dongeribukser, sier Jørstad til NTB.

– Kvinnen har også forklart at hun kjente en kjemikalielukt fra mannen, en søtlig, ubehagelig lukt, som kan stamme fra klærne, kroppen eller noe han har fått på seg, sier Kyrdalen til aftenposten.no.

Ukjent mann i Maridalsveien

Ifølge Dagbladet.no skal en ukjent mann som ligner beskrivelsen av voldtektsmannen, ha ringt på hjemme hos en kvinne i en leilighet i Maridalsveien klokken 2.20 natt til sist søndag. Kvinnen låste ikke opp for mannen, men observerte ham gjennom kikkehullet i døren.

Politiet gikk tirsdag fra dør til dør i bygården der voldtekten skjedde for å innhente opplysninger fra naboer.

Ifølge Aftenposten.no hadde ikke rundspørringen gitt noen opplysninger av betydning i 21.10-tiden tirsdag kveld.