To skoleklasser og deres familier ble fredag rystet av ulykken der en 15 år gammel fransk skoleelev omkom under en busstur på Hadeland.

Det som skulle være en hyggelig avslutning på et vennskapsbesøk mellom den norske og den franske klassen, endte i stedet i tragedie.

Politiet har hatt samtaler med flere av de om lag 60 personene som var i bussen, og har også avhørt bussjåføren.

— En veldig rutinert sjåfør

  • Bussjåføren er en veldig rutinert sjåfør. Han eier bussen og kjenner både den og området godt, sier politiførstebetjent ved Gran og Lunner lensmannskontor Olaf Haakenstad til Aftenposten.no.

Den franske skoleeleven omkom på sykehuset, etter at han stakk hodet og overkroppen ut av bussens takluke idet bussen passerte under broen der riksvei 4 krysser fylkesvei 16 ved Roa på Hadeland i Oppland fylke.

— Sjåføren visste ikke at takluken var åpen da han kjørte under broen, sier Haakenstad.

Jacques Amat, talsmann for skolemyndighetene i Lorgues sier til avisen Le Parisien at flere av elevene skal ha tittet ut av takluken, et inntrykk Haakenstad bekrefter:

— Det kan ha vært flere ungdommer oppe i den takluken. Uansett er det klart at de ikke hadde noe der å gjøre, sier politiførstebetjenten.

Skoleklasse reiste hjem til Frankrike

  • Den franske skoleklassen reiste i dag hjem etter en minnestund. Det er klart at de reagerer sterkt på ulykken, men også de norske skoleelevene, lærerne og bussjåføren har vært preget av hendelsen, sier Haakenstad.

Skoleklassen fra Frankrike var på besøk på Harestua skole i Lunner kommune denne uken, som en del av et utvekslingsprogram. Sammen med de norske elevene var de på en utflukt da ulykken inntraff.

— Dette er en veldig tragisk ulykke. Det skulle ha vært en gledens dag, og så endte det slik, sa ordfører i Lunner kommune, Anders Larmerud, til Aftenposten.no fredag.

Iverksetter ikke umiddelbare tiltak

Både politiet, Statens vegvesens ulykkeskommisjon og Havarikommisjonen gjorde fredag undersøkelser på stedet.

— De foreløpige undersøkelsene som er gjort på ulykkesstedet, tilsier ikke at vi må iverksette noen umiddelbare tiltak, sier avdelingsleder i Statens Vegvesen Torgeir Haugen til Aftenposten.no.

Han understreker at det vil bli gjort nærmere undersøkelser av den aktuelle bussen og broen der ulykken skjedde.