Etter at Nokas-dømte Thomas Oscar Ingebrigtsen valgte å samarbeide med politiet, skal det ha versert rykter om at det var satt en skuddpremie på 28-åringen.

Ingebrigtsen vitnet tirsdag i ankesaken mot Thomas Thendrup i Gulating lagmannsrett. Da lagdommer Ove Midttun spurte ham om adresse, yrke og bosted, svarte Ingebrigtsen at han ikke kunne oppgi disse opplysningene i retten fordi han levde under politiets vitnebeskyttelsesprogram.

Statsadvokat Rune Høgberg lurte på om 28-åringen hadde opplevd trusler etter at han valgte å samarbeide med politiet om oppklaringen av Nokas-ranet.

– Det har vært noen småting. Jeg sa ikke noe om det i lagmannsretten, svarte Ingebrigtsen, men la så til at det gikk et rykte i miljøene om at en av de Nokas-dømte skal ha vært villig til å betale 200.000 kroner for å få skutt av ham «ett eller annet».

Ingebrigtsen var den som ga den mest omfattende tilståelsen under Nokas-rettsakene. Han fortalte åpent om alt han selv hadde vært med på og det han var blitt fortalt av sin tidligere venn Dan Pettersen.

Thomas Oscar Ingebrigtsen ble dømt til fire års fengsel, hvorav tre år og seks måneders betinget, da saken var oppe i Høyesterett i juni.