• Folk er i sjokk og reagerer med vantro, sier fungerende ordfører Lodve Solholm (Frp) i Ålesund.

Camilla Ryste/Aftenposten.no

Ålesund kommune har opprettet et krisesenter på Rica parken hotell i Ålesund etter boligkollapsen klokken 03.44 i natt. Onsdag morgen er seks personer bekreftet savnet, mens 15 er reddet ut av blokken med mindre skader.

Også beboerne i to naboblokker er evakuert og fraktet til krisesenteret på Rica parken hotell.

Fungerende ordfører, Lodve Solholm, er på krisesenteret. Han forteller til Aftenposten.no at de evakuerte får tilbud om oppfølgning fra prest, psykolog, psykiater og lege. Politiet er også til stede for å snakke med de evakuerte.

— Uvirkelig - Folk reagerer med vantro og er i sjokk alle sammen. Dette er uvirkelig. Selv om vi vestlendinger er vant til å kjenne naturkreftene, er det helt utenkelig at noe slikt skal skje, sier Solholm.

De evakuerte er folk i alle aldre, også barn.

— Dette vil nok prege byen i lang tid. Selv om vi er 70.000 innbyggere, er det mange som kjenner mange, og mange som kjenner de som er savnet, sier Solholm.

Han understreker at politiet og redningsmannskapene ennå ikke vet om de seks som er savnet befant seg inne i blokken da den raste sammen.

Fjell raste ut Første og andre etasje i blokken var onsdag morgen så skadet at redningsmannskapene hadde problemer med å komme seg inn. Politiet i Ålesund bekrefter at det er rast ut fra et fjell på baksiden av blokken, men sier det er for tidlig å si om dette er årsaken til at blokken kollapset.

— Jeg har også hørt at et fjell er rast ut. Dette er blant de tekniske tingene kommunen må sette folk på, når den tid kommer. Nå konsentrerer vi oss om jobben med kriseteamet, sier Solholm.

Han sier han ikke har hørt om det har vært utført evetuelle arbeider på fjellet den senere tiden.

Varaordføreren, som også representerer Frp på Stortinget, ble vekket av rådmannen grytidlig onsdag.

— Da var det bare å få på seg klærne og komme seg av gårde, sier han.