Ifølge kilder som Dagsavisen har snakket med, vil et brev skrevet av Endre Rangnes, en av de to tidligere svigersønnene, bli lagt fram i den pågående skilsmisserettssaken i Oslo tingrett.

Advokat Per Danielsen, ekspert på injuriesaker, sier at å hevde seg utsatt for trusler er en svært alvorlig anklage å komme med.

– Ditlev-Simonsen må kunne føre bevis for at disse truslene er reelle, sier Danielsen til Dagsavisen.

Slike bevis kan være e-post, brev eller telefonsamtaler.

– Trusler Både Dagbladet og VG bringer tirsdag utdrag fra brevet.

«La mitt være i fred dersom hun ønsker at det ikke skal graves i Sveits», heter det blant annet i brevet, som er håndskrevet og datert 5. september 2005, underskrevet med fornavnet Endre.

Brevet er på til sammen tre sider, og Endre Rangnes skriver at han foreslår sammen med Pehr-Olav Skogseth, Cecilie Ditlev-Simonsens første mann, å ta en prat sammen med Per Ditlev-Simonsen.

Overfor Dagbladet bekrefter Per Ditlev-Simonsen at det er dette brevet han oppfatter som direkte trusler fra sine to tidligere svigersønner.

– Jeg oppfattet brevet som trusler. Dette er et forsøk på å få Cecilie til å gi seg, sier Ditlev-Simonsen til Dagbladet.

Tilbakeviser trusler Per Ditlev-Simonsen gikk mandag hardt ut og beskyldte sine to ekssvigersønner for å ha kommet med direkte trusler knyttet til pengene i Sveits. Kort tid etter sendte begge eksmennene ut pressmeldinger hvor de tilbakeviste påstandene.

Advokat Cato Schiøtz, som representerer Pehr-Olav Skogseth, sier ordførerens beskyldninger er grunnløse. Et eventuelt brev med trusler må i så fall ha kommet fra ENdre Rangnes, sier Schiøtz til VG.

Rangnes sier til VG at han ikke har truet Ditlev-Simonsen, kun gjort ham oppmerksom på at han kunne bli stevnet som vitne i den bitre skilsmissestriden Rangnes’ advokat fred Arne Gade sier brevet ikke kan oppfattes som en trussel, og viser til at det aldri ble anmeldt.