I formiddag måtte Siv Jensen avbryte regjeringskonferansen på Sundvollen fordi hun var nedsyltet i forkjølelse, mens Anders Anundsen fortsatt satt fast i møter, skriver Aftenposten.no.

Derfor var det Per Sandberg som tirsdag ettermiddag måtte løpe sikk-sak mellom nyhetsredaksjonene for å svare for Frps mange friske Mullah Krekar-sitater.

(Se egen sak under).

Men Sandberg nekter for at han nå må sluke noen kameler fordi Frp etter 15 måneder i posisjon ennå ikke har evnet å bli kvitt hodepinen Mullah Krekar selv om de nå også har justisministeren.

— Jeg har gitt konen et nyttårsløfte om å spise sunnere, og da må jeg nok holde meg unna kameler. Men ja, det er og skal være lettere å kritisere i oposisjon enn når du er i posisjon.

- Hvor er Mullah Krekar er om ett år?

— Godt spørsmål, da tar vi neste spørsmål, sier Per Sandberg og ler så han rister.

Så blir Sandberg alvorlig. Sier at han ikke fatter hvorfor saken ikke lar seg løse:

— Mulla Krekar, hans egen bror og advokat Brynjar Meling ønsker alle at han skal dra til Nord-Irak. 96 prosent av Stortinget støtter dette. Og vi sender hundrevis av millioner av kroner til regjeringen i Bagdad. Ja, da sliter jeg med å forstå at dette ikke skal la seg ordne.

- Du sier Krekar bør interneres?

— Ja, en som truer med terror og ble utvist for så mange år siden bør ikke kunne få gå fritt. Slikt støter folks rettsoppfatning. Jeg mener ikke at han skal interneres over år om dette trekker i langdrag, men de få månedene til dette har gått i boks bør gå bra, sier Sandberg.

HER ER NOEN AV FRP-TOPPENES UTTALELSER:

Komitéleder Anders Anundsen (Frp) til Aftenposten.no. (12. oktober 2011):

- Regjeringen har brukt en ordbruk i Stortinget der de har vært tydelig på at de arbeidet ganske hardt med å få istand en avtale. Hvis det viser seg at det ikke gjøre det, så strider mot signaler de har sendt til Stortinget. Det kan åpne for at kontroll- og konstitusjonskomitéen ser på saken.

Stortingsrepresentant Anders Anundsen om Krekars uttalelser om at han anbefaler muslimer å stemme på SV, Rødt og Ap. Til NTB. (28. august 2013):

Jeg er ikke overbevist om at de partiene er begeistret for støtten. Men jeg er fornøyd med at han ikke anbefaler Frp, og det er jo i seg selv en god grunn til å stemme på oss.

Siv Jensen til VG Nett 29.august 2009:

- Jeg har sagt det samme hele tiden: Først skal vi endre loven slik at Krekar kan settes i varetekt. Deretter skal han sendes ut av landet. Men jeg tror ikke jeg skal servere Krekars advokat, Brynjar Meling, hele oppskriften på hvordan vi har tenkt til å gjøre dette på VG Nett.

Frps «101-punkts liste for å forandre Norge på 100 dager», august 2009:

«Prioritere arbeidet med å effektuere utvisningsvedtaket av Najmuddin Faraj Ahmad (mulla Krekar)»

Per Sandberg til VG, 9.august 2013:

Hvis han blir siktet for terrorvirksomhet i Tyskland, må han bli utlevert. Mulla Krekar skal uansett utvises etter å ha sonet sin dom i Norge.

Per Sandberg i kronikk i 2. august 2013:

-Ved å la mulla Krekar få oppholde seg i Norge i strid med intensjonen i Flyktningkonvensjonens artikkel 1 f (a) har regjeringen ofret menneskerettighetene på alteret for politisk korrekthet.»

Siv Jensen til Dagbladet 10. juni 2010, før Frp anmeldte Krekar for trusler:

- Det er soleklare trusler fra en mann som tidligere er erklært en fare for rikets sikkerhet. Det er grovt at politiet ikke reagerer umiddelbart. Jeg tipper det er regjeringen som nekter politiet å gjøre noen ting.

Siv Jensen til VG 14. april 2011:

- Vi sender ikke en mann til galgen, men i påvente av en sikker og forsvarlig retur bør han sitte i forvaring i Norge. Vi vet hva han har gjort og hva han har fått av domsavsigelser i Norge, at han allikevel lever under såpass gode forhold er et hån mot det norske folk.

Per Sandberg til Frps nettside, 30. juli 2013:

- Når mulla Krekar beskriver norske fengsler som «hoteller» burde varsellampene begynne å lyse hos regjeringen. Dessverre er det bare Fremskrittspartiet som viserhandlekraft. Frem til den kriminelle overføres for soning i hjemlandet, skal personen sone i et eget utlendingsfengsel med redusert standard. Selvsagt uten dagpenger, og med et minimum av sosiale ytelser.

(Kilder: Aftenposten, NTB, VG, Dagbladet, Fremskrittspartiet og NTB)