Kvisler ble spurt om sin versjon av det som skjedde om kvelden 26. januar i år.

Ifølge Kvisler bestemte han, Joe Erling Jahr og Veronica Andreassen seg for å ta en kjøretur fordi de ikke hadde noe annet å gjøre, og fordi de tre ikke hadde noe å drikke slik de andre som var til stede i leiligheten deres hadde. Ifølge Kvisler var det ingen av dem som var aggressive.

Ville skremme de to

Etter en kjøretur uten noe fastlagt mål, endte turen ifølge Kvisler på Holmlia. Der så de to personer utenfor bilen. Kvisler forklarte at de ble enige om å skremme de to, men han husker ikke hvem som kom med den ideen.

Ifølge Kvisler gikk han og Jahr ut av bilen, og løp etter de to. De to personene skilte lag, og Kvisler løp etter den ene av dem, men han var for rask og Kvisler ga opp forfølgelsen.

Kvisler forklarte at han snudde seg og så gutten han senere har fått vite at er Benjamin Hermansen, hoppe eller snuble over et gjerde, og at Jahr kom etter.

Så på tekst-tv

Kvisler forklarer at han løp til bilen, og før han satte seg inn snudde han seg og så at Jahr hadde en kniv som han gjorde noen fektebevegelser med. Da ropte Kvisler at Jahr skulle gi seg. Ettersom Joe Erling Jahr og Benjamin Hermansen befant seg halvveis bak et gjerde, kunne han ikke se nøyaktig hva som skjedde der. Kvisler sier han så halve overkroppen til Jahr og litt av Benjamin Hermansen.

Så kjørte Kvisler fram bilen, Jahr hoppet inn, og de kjørte av gårde.

— Da jeg så kniven igjen og så at det var blod på den, ble jeg nervøs for hva som hadde skjedd, forklarer Ole Nicolai Kvisler.

Han forklarer at de skrudde på tekst-tv da de kom tilbake til leiligheten deres på Bøler og leste der at det var begått et drap på Holmlia.

(NTB)

TATOVERT: Alle de tre tiltalte erklærte delvis straffeskyld da saken om Holmliadrapet startet i Oslo byrett mandag. På bildet den tatoverte armen til tiltalte Ole Nicolai Kvisler.
Foto: Scanpix