• Vi visste ikke helt hvor vi var da vi våknet av at huset ristet, sier Elsa Peggy Eldøy.

— Pass på. Det kan komme et etterskjelv, sa mannen min, forteller Elsa Peggy Eldøy. Sammen med mannen Lars Aage Eldøy lå hun og sov i leiligheten i sjette etasje i Fjelltunvegen 31 da fjellet bak raste ut og tok med seg boligblokken.

Lars Aage og Peggy Eldøy er begge 69 år gamle. De har vært mye ute på reise i det siste, og visste ikke riktig hvor de var da de ble vekket klokken fem minutter over halv fire onsdag morgen.

Ristet voldsomt

— Det var en voldsom risting. Vi var sikre på at det var et forferdelig jordskjelv. Da jeg så ut av vinduet, forsto jeg at vi var hjemme, og at det hadde skjedd noe med blokken vår. Den sto skjevt. Vi fryktet at det var en eksplosjon, forteller Eldøy til NTB.

Da han gikk ut på verandaen på baksiden av huset, der det fortsatt var mulig å åpne verandadøra, så han hva som hadde skjedd. Et stort parti av fjellet hadde rast ut og tatt nederste etasje i blokken med seg.

Var ødelagt

— Inne i vår egen leilighet var så godt som alt falt ned fra veggene, og møbler lå strødd utover. Vi syntes at vi kjente røyklukt, fikk på oss klær og gikk bort til vinduene mot sør. En time etter raset ble vi berget ut av brannvesenet i en kurv. Akkurat det gikk helt fint, forteller ekteparet.

Lars Aage Eldøy var medeier i aksjeselskapet som bygde blokken i Fjelltunvegen. Det var til sammen ti leiligheter i blokken, hvorav sju ble solgt til andre enn aksjonærene.

Sjekket fjellet

— Vi hadde geologer her som så på fjellet. Det var sikret med låsebolter. Vi som bodde her, følte oss helt trygge, sier Eldøy.

Hans teori er at boltene ikke har vært lange nok, siden fjellet likevel raste ut.

Ekteparet kjente alle som bodde i den nederste etasjen, og som nå er savnet. Det var to enslige personer, et ektepar samt datteren til et samboerpar som også bodde i blokken, men som er reddet ut.

- Forferdelig trist

— Dette er bare forferdelig trist. Annet kan vi ikke si om det. Alle hadde bodd her siden blokken var ny, med unntak av en.

Ekteparet Eldøy ble, i likhet med de andre evakuerte, tatt hånd om og innlosjert på et rom på Rica Parken Hotel i Ålesund. Der vil de bo til torsdag. De har fått tilbud om å bo hos flere venner, og regner med å flytte til venner på Brunholmen i Ålesund i løpet av torsdag.

Herskedal, Kjell