De norske Thailand-turistene som opplevde et forsinkelsesmareritt på Gardermoen i helgen, kunne i dag endelig ta en dukkert i det varme sørasiatiske havet.

I strandstolene regnet de ut at de hadde vært femti timer på reisefot.

Sovnet på stranden

— Vi har sovnet på stranden alle samme, tur etter tur. Man blir jo sliten av dette, forteller Lisbeth Husvik på telefon fra Patong Beach.

Da de lettet fra Gardermoen var de 138 timer forsinket. Flyet landet i Thailand klokken halv ni lokal tid (02.30 norsk tid).

— Da vi omsider fikk lettet fra Tallinn, etter fem timer uten mat og drikke, gikk det greit. Men vi hadde selvfølgelig ikke transport fra flyplassen til hotellet, forteller Husvik.

Det lange oppholdet i Tallinn skyldtes at flytanken ble fylt opp av biler som ifølge Husvik ellers brukes til å å fylle fyringsolje til privatboliger.

Den første tankbilen kom 40 minutter etter at de hadde landet. Da den hadde brukt halvannen time, kom ytterligere fem eller seks biler for å hjelpe til å fylle. Da de forlot Estland var de altså 143 timer etter skjema.

Ikke krav på kompensasjon

Underveis hadde Husvik sendt fem meldinger til selskapet hvor de hadde bestilt transport til hotellet om nye ankomsttider.

— Til slutt sa de bare at vi fikk ta taxi, og det skjønner jeg godt, sier hun.

Husvik bestilte hotell på egenhånd. Hun har da ikke rett på noen kompensasjon fra reiseselskapet Star Tour.

— Vi skal likevel høre hva de har å si. Det var jo ikke bare én ting som gikk galt. Det ville ingen ende ta, sier hun.

Husvik skal tilbringe de neste 14 dagene i Phuket, men minst én i følget skal tilbake allerede lørdag.