OLE DAG KVAMME og SVEIN KRISTOFFERSEN, NTB

Etter en lang redegjørelse fra de fremmøtte stortingsrepresentantene overfor fylkesstyret fikk Vidar Kleppe komme til orde.

Ved 20-tiden torsdag var det fortsatt uvisst hva fylkespartiets 11 representanter ville gå inn for. Men flere representanter sier til NTB at fylkesstyret bør komme til enighet i løpet av kvelden.

– Jeg har ingenting å skjule. Jeg akter å fortsette å gjøre en god jobb for Frp, slo Vidar Kleppe fast før det ekstraordinære styremøtet i Vest-Agder Fremskrittsparti torsdag kveld.

– Jeg har tillit Kleppe deltok på møtet sammen med stortingsrepresentantene Per Sandberg, Thore A. Nistad og Kenneth Svendsen, som var invitert for å si hva de mente om Kleppes oppførsel i stortingsgruppen. Kleppe imøteså møtet med stor ro.

– Jeg har tillit hos velgerne. Jeg er stortingsrepresentant og førstekandidat foran valget. Jeg er Frp-medlem, sa han.

Kleppe er kjent med at han er ønsket på flere lister, men sa klart fra at han var innstilt på å kjempe for Frp, for landet, landsdelen og velgerne som støtter ham

Like fullt er beskjeden klar fra stortingsrepresentantene: Kleppe skal ut av listen, slik Svendsen uttalte tirsdag.

Frustrert stortingsgruppe – Ja, jeg står for det jeg har sagt. Vi kommer med synspunkter fra en frustrert stortingsgruppe, så får fylkesstyret gjøre hva de vil. Uansett har sentralstyret siste ordet, sier Svendsen.

Foreløpig er det uklart hvorvidt fylkesstyret vil stå bak Kleppe eller sende saken over til sentralstyret. Gruppeleder Arild Birkenes og fylkesformann Jan Ole Dahl vil ikke si at de støtter Kleppe, slik de tidligere har gjort.

Begge sier nå at de vil ha alle fakta på bordet før de bestemmer seg.

– Jeg støtter ingen som helst før jeg har alle fakta på bordet, sier Birkenes.

ØNSKER ENIGHET: -Vi vil forsøke å komme fram til en minnelig ordning til det beste for partiet, sa fylkesformann Jan Ole Dahl i Vest-Agder Fremskrittsparti torsdag kveld. (FOTO: SCANPIX)