Jarle Tronerud var sammen med familien på ferie. Onsdag morgen fløy familien fra Kuala Lumpur til Amsterdam med nøyaktig samme fly som styrtet på avgangen tilbake igjen til Asia og hvor over 295 personer er rapportert omkommet.

— Jeg har fått bekreftet at MH16-flyet returnerte til Kuala Lumpur som flight MH17 og styrtet på veien. Det er helt uvirkelig, sier han til Aftenbladet.

- Uvirkelig å ta bildet

På flyplassen i Amsterdam tok Tronerud trolig et av de siste bildene av det Malaysiske passasjerflyet før det styrtet torsdag. - Veldig ekkelt, oppsummerer han.

— Det var ekkelt å ta dette bildet og senere finne ut at flyet ikke fantes mer. Jeg har fått bekreftet at flyet er nøyaktig det samme, bare at det returnerte tilbake med en annen besetning om bord. Det er helt uvirkelig å tenke på at vi satt i akkurat de samme setene som nå ligger spredt utover nær Donetsk i Ukraina, sier Stavanger-mannen.

— Vi kunne like gjerne reist med denne ruten også. Det er jo bare tilfeldigheter som avgjør, sier han.

Bildet Tronerud tok av flyet etter ankomst Amsterdam la han ut på sin egen Facebook-profil med følgende tekst:

«Er det dette flyet som har styrtet? Vi kom fra Kuala Lumpur til Amsterdam i går, onsdags morgen, med MH0016. Jeg tok bildet fra ankomstområdet inne på Schiphol. #malaysiaairlines».

Forsvant fra radaren

Kommentarene har haglet inn under bildet hvor folk har uttrykt hvor heldig Tronerud og familien har vært.

— Klokken 12.37 tok jeg bildet ifølge kameraet. Justert for tidsforskjell på seks timer blir dette klokken 06.37. Flyet landet 06.23 og gikk tilbake mot Malaysia klokka 12.14. Klokken 14.15 forsvinner det fra radaren, sier Tronerud til Aftenbladet.

På vei hjem fra Amsterdam til Stavanger begynte reisefølget å snakke om hva man skulle gjøre dersom flyet styrter.

— Det snakker vi aldri om dersom det finnes noen mennesker på flyvningen som er ordentlig redde for å fly, men akkurat da begynte vi å snakke om det, sier han.

Vil fly igjen

Tilbake igjen i Stavanger er Tronerud noe sjokkskadet. Men å fly kommer han til å fortsette med, uavhengig av hvor nærme familien var dødsflyet.

— Ungene har ferie og skal snart fly til Aberdeen. Vi har ikke fått noen flyskrekk enn så lenge. Jeg kommer til å fortsette å fly, sier han før han avslutter:

— Men vi var ordentlig nære.

FLYTUR: Jarle Tronerud
PRIVAT