Danmarksfergen som skulle vært i Bergen i ti-tiden i morges, ligger nå værfast i Egersund.

— Vi er pensjonister, så dette tar vi med knusende ro. Vi sitter på lugaren og drikker et glass vin og koser oss, så for oss er dette bare positivt, sier Per Trovik.

Brukte dobbelt så lang tid

Han er tidligere sjømann, og synes kapteinen tok en helt riktig beslutning da han valgte å bli liggende i Egersund.

— Ja, det var tung sjø og dårlig vær fra Hanstholm til Egersund. Turen skulle tatt seks timer, men tok tolv. Det var i hvert fall full storm, sier Trovik.

Han berømmer Fjord Line for hvordan de har taklet situasjonen.

— Informasjonen har vært veldig bra. Vi har fått tilbud om lunsj til halv pris, det er underholdning og jeg tror folk koser seg, sier Trovik.

Det dårlige været under overfarten førte til skader i natt.

— En tralle og to campingvogner veltet på grunn av dårlig vær. Det kom en brottsjø som ga bevegelse i skipet, som gjør at sånt kan skje, sier administrerende direktør i Fjord Line, Ingvald Fardal.

Uhellet skjedde på overfarten fra Hanstholm til Egersund i natt.

Materielle skader

— Det er jo ingen personer på dekk, så det er kun materielle skader. Vi har hatt forsikringsselskap inne i Egersund, sier Fardal.

Planen er å få «Bergensfjord» til Bergen i morgen ca klokken 10. Da vil hun være ett døgn forsinket. Det samme vil avgangen fra Bergen igjen være. I steden for å gå i dag klokken 14, er planlagt avgang lørdag klokken 14.

— Vi kansellerer en tur/retur Kristiansand fra lørdag til søndag og er i rute igjen etter det. Vi er i ferd med å varsle dem det gjelder, sier Fardal.

Han sier Fjord Line vil forsøke å tilrettelegge så godt som mulig for de som blir sittende fast i Egersund.

Ekstremvær

— Om noen vil videre med buss, legger vi til rette for det. De som har bil og har hast med å komme seg til Bergen igjen, får forlate oss i Egersund og får kompensasjon for det, sier Fardal.

Fjord Line vil gi rabatter på lunsj til passasjerene på båten i første omgang, men har ikke fastlagt detaljer utover det.

Det er bare to dager siden den tidligere Danmarksfergen «Atlantic Traveller», ble presentert som «Bergensfjord» i Bergen. Nå ligger båten værfast i Egersund.

Ekstremværet «Sondre» er ventet å treffe Vestlandet i dag, noe som betyr kraftig vind og stormflo.

I BERGEN: MS Bergensfjord ble presentert for to dager siden.