Klimaambassadør Yu Qingtai avviser ryktene om at Kina utelukker en enighet på klimatoppmøtet.

— Jeg vet ikke hvor dette ryktet stammer fra, men jeg kan forsikre om at den kinesiske delegasjonen kom til København med håp, og vi har ikke gitt opp ennå. København er for viktig til å mislykkes, sier Yu.

- Dropper avtaleutkast

Danmarks statsminister Lars Løkke Rasmussen dropper et omstridt dansk avtaleutkast på klimamøtet i København, ifølge nyhetsbyrået Ritzau.

Tidligere har ryktene om det danske utkastet utsløst skarpe reaksjoner fra u-landene i forhandlingene.

Blant annet Kina har gått hardt ut mot danskene og sagt at utgangspunktet for de videre forhandlingene må være tekstene som allerede foreligger i de to hovedarbeidsgruppene på toppmøtet.

Den ene gruppen jobber med en eventuell videreføring av Kyoto-avtalen, mens den andre drøfter et felles rammeverk som kan inkludere alle verdens land.

Skarp kritikk av Danmark

Indias miljøvernminister retter skarp kritikk mot vertslandet Danmark for å gå bak ryggen på utviklingsland på klimatoppmøtet.

— Prosessen i København har vært feilslått, sier miljøvernminister Jairam Ramesh til Reuters.

— Det har bygd seg opp et voksende underskudd på tillit, og Danmark har ikke gjort noe forsøke på å fjerne den mistilliten, sier han.

Som eksempel nevner han at Danmark har bedt Storbritannias statsminister Gordon Brown om å lede en liten gruppe industriland for å forsøke å utarbeide en politisk erklæring for rundt 120 stats- og regjeringssjefer.

- Har ikke holdt løftet

Men Ramesh sier teksten ikke har blitt lagt fram for andre nasjoner som eventuelt skulle skrive under.

— Vi kjenner ennå ikke (torsdag formiddag) innholdet av teksten. Vi er gjentatte ganger blitt lovt at vi skal få se et utkast, men det løftet er ikke innfridd, sier Ramesh.

Han hevder de rike landene forbereder en propagandaoffensiv for å gi utviklingslandene skylda for en fiasko i København.

— Det er bare et spørsmål om tid før spillet om hvem som har skylda starter, sa Ramesh torsdag formiddag, og la til at noen industriland allerede beskylder utviklingsland for å blokkere en avtale.