Han forteller at Telenor gikk gjennom systemet på operasjonssentralen til politiet i Bergen for seks måneder siden. Uten å finne noen feil.

— Ringer man 112 i Bergen kommer man først til en talemelding før man blir koblet videre. Mange legger da på, men for sendt. Dermed ringes nødnummeret opp. Politiet må selv velge om de vil sile vekk innringninger med en slik talemelding, eller om de vil ha alle telefoner direkte. De blir som å velge mellom pest og kolera, sier Viddal Ervik.

— Du utelukker altså feil i systemet dere leverer?

— Vi har gjort grundige undersøkelser og kan ikke se at noe er galt, sier produktsjefen. Han forteller videre at slike feiloppringninger ofte skjer i forbindelse med mobiltelefoner. Nødnummeret kan nemlig ringes selv uten SIM-kort, eller at PIN-koden er tastet inn.

— I Tyskland forteller politiet at de kan se hvor det er marked. Her blir nødnummeret brukt for å vise at stjålne telefoner faktisk virker, sier Viddal Ervik.

— Men slik oppringninger kan skje mens telefonen ligger i lommen og uten at eieren vet om det. Han synes det er beklagelig at politiet opplever så mange unødige telefonsamtaler.

— Politiet må gjerne kontakte oss igjen dersom de mener at vi skal se på systemet en gang til, men i de undersøkelser vi har gjort har vi ikke funnet noen feil, sier Viddal Ervik.