Lørdag formiddag ble Kai-Børre Gundersen fra Storhaug i Stavanger snorkeoperert ved Stavanger Universitetssjukehus (SUS).

— Legen sier 50/50 sjanse for å bli kvitt snorkingen, forteller 35-åringen.

I utredningen ble han klassifisert som sosial snorker. Det vil si at snorkingen først og fremst rammer konen.

Våken om nettene

— Jeg håper inderlig at operasjonen viser seg å bli vellykket. Snorkingen hans holder meg våken om nettene. Det var nesten lettere å ha et spedbarn i huset. Da kunne jeg jo ta meg inn på dag-tid når han lille sov, men det går jo ikke nå, sier Brit Irene Gundersen, som er ferskvaresjef i en dagligvarebutikk og mor til Cato på tre år.

— Helt siden snorkingen startet i september, har vi begge vært helt daue hver morgen. Jeg har jo sovet dårlig, jeg også, supplerer han.

Flåttbitt

I ti år hadde de ingen slike problemer. Men brått snudde det.

— Jeg tror det må ha samband med at jeg ble bitt av en flått i september. Legen på sykehuset ser ingen slik sammenheng, men det var i hvert fall da det startet, sier Kai-Børre, som arbeider med å produsere høytrykksutstyr og injeksjonssystemer i oljeserviceselskapet Proserv.

SLITSOMT: Helt siden jeg begynte å snorke har hverdagen blitt mye tyngre for både kona og meg. Vi er mye mer slitne enn før, sier Kai-Børre Gundersen.
Knut S. Vindfallet