— Det minner veldig om Sovjetunionen, sa Frp-leder Siv Jensen om at 250.000 mennesker står i sykehuskø.

— Men det er Norge i 2010.

Ifølge Aftenposten.no hevdet hun at Haukeland sykehus nå senker temperaturen i lokalene for å spare penger.

— Systemet er viktigere enn pasienten, mente Frp-lederen.

Hun hadde etterlyst hverdagsberetninger om folks problemer på sin Facebook-side, og fikk rundt 300 svar, de aller fleste om helse og eldre. En kvinne som hadde tatt kontakt med Jensen, i forbindelse med omsorgen for et barn med store medisinske problemer, ble både presentert i en video før talen – og under selve talen, mens hun satt i landsmøtesalen.

Jensen bemerket at det er kort vei fra Facebook til Frps landsmøte.

Ernæringstilskudd

Hun hevdet at personalet ved institusjoner i Trondheim ikke har tid til å gi pasientene mat, men i stedet forsyner dem med flytende ernæringstilskudd. Samtidig har de, ifølge Jensen, tid til å diskutere spørsmål og fremtidens flerkulturelle eldreomsorg.

— Det er skrekkelig av en kommunaldirektør som ikke har styring på eldreomsorgen i dag, utbrøt Jensen.

Hun presenterte partiets svar på problemene i helse- og eldreomsorgen: å flytte finansieringen over fra kommunene til staten.

Jensen berettet også om sitt nylige besøk i Hallingdal, der hun stiftet bekjentskap med dårlige veier og småbedrifter som ble tynget av formuesskatt.

— Det er de små bedriftene som gjør at dette landet går rundt, sa Jensen, som ville fjerne formuesskatten av hensyn til småbedrifter.

Trakk kniven.

På talerstolen viste hun frem to kniver hun hadde mottatt i gave og spurte spøkefullt:

— Hvor er Arne Strand.

Strand er redaktør og politisk kommentator i Dagsavisen.

Aftenposten også sitt pass påskrevet for et oppslag i valgkampen om at ekspertisen advarte mot Frps kriminalpolitikk.

— Alle som uttalte seg i artikkelen, var aktive i politikken i Ap, Sp eller SV, sa Jensen. –Det hørtes ut om en samlet forskerstand, men det var det ikke.

Selv om det ble rød-grønn seier ved stortingsvalget, hevdet Jensen at Frp oppnådde mye:

— Vi endret spillereglene i norsk politikk. Vi endret oppfatningen av Frp. Vi avlivet mytene om hvem som har lov til å sitte i regjering.

Hun sa seg enig i at Frp er et annerledes parti.

— Vi er mye mer enn et politisk parti. Vi er også en protestbevegelse, mot umyndiggjøring, urettferdige skatter og unødvendig byråkratisering. Vi er også et grasrotopprør. Vi er også systemkritikere. Vi er det realistiske alternativet.