Tidligere har bt.no skrevet om hennes Facebook-aksjon «Hjelp oss, Jens». Hovland Grevstad lider av ME og fibromyalgi.

Formålet med aksjonen var å få folk som lider av fibromyalgi og ME til å skrive om livet sitt med sykdommen på statsministerens vegg.

Aksjonen førte til et møte på Stortinget, ikke med statsministeren, men med Erna Solberg. Samarbeidspartneren Sigrid Helgesen Danielsen var med på møtet.

— Erna tok kontakt med oss og sa hun ville høre på oss. Vi ble overlykkelige, sier Hovland Grevstad.

Tatt på alvor

De var svært fornøyd med møtet på Høyre-lederens kontor.

— Hun brukte nesten to timer på oss, og vi følte vi ble tatt på alvor.

I tillegg til å fortelle om sine problemer, diskuterte de også resultatene fra den oppsiktsvekkende forskningen gjort på Haukeland sykehus.

— Godt å bli tatt på alvor

Behandling av ME-pasienter med kreftmedisin har vist seg vellykket. Forskningen tar utgangspunkt i at ME er en sykdom som skyldes svikt i immunsystemet.

Dette har Hovland Grevstad prøvd å få folk til å forstå i lang tid.

— Det er så godt at vi blir tatt alvorlig. Endelig går man bort fra teorien om at ME og fibromyalgi er en psykisk sykdom, og begynner å se etter ordentlige behandlinger, sier hun.

- Kropp til disposisjon

— Solberg sa at hun synes forskningen var spennende og at det må forskes mer. Hun sa også at hun skulle ta erfaringene av møtet med til helseministeren, sier Hovland.

Hovland Grevstad og Helgesen Danielsen hadde også et møte med SVs stortingsrepresentant Gina Barstad fra Hordaland. Både Barstad og Solberg skulle ta saken videre og ta den opp til debatt.

De fikk også snakke med professor og overlege Olav Mella, som er en av legene som har vært med på forskningsprosjektet på Haukeland sykehus.

— Vi ble spurt om vi ville prøve medisinen. Vi sa at vi stiller vår kropp til disposisjon, sier Hovland Grevstad.