– Drapet på de tre unge kvinnene setter spor hos mange i nærmiljøet. La dem få bearbeide dette uten innblanding, sa Storberget under et møte i Oslo Arbeiderparti tirsdag.

– Ikke ta opp debatten om æresdrap og integrering ennå. Det er altfor tidlig å si noe om årsaken. La politiet få gjøre jobben sin, oppfordret justisministeren.

Dermed sender han indirekte et stikk til inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen (Ap), som dagen etter trippeldrapet gikk ut i mediene og beklaget seg over kvinnesynet i det norskpakistanske miljøet.

– Kvinneundertrykkingen som finner sted i enkelte innvandrermiljøer er dramatisk, sa Bjarne Håkon Hanssen (Ap) til NTB mandag, og fikk full støtte av Fremskrittspartiet.

I ettertid har det blitt kjent at den siktede broren til de tre drepte, var psykiatrisk pasient ved Grorud distriktspsykiatriske senter (DPS). Fylkeslegen har bedt sykehuset redegjøre for sin kontakt med siktede. Det kan også bli aktuelt for fylkeslegen å se på fastlegen til den trippeldrapssiktede og hans håndtering av pasienten.

FOR TIDLIG: -Det er for tidlig å si noe om årsaken, sier justisminister Knut Storberget. Han ber folk vente med æresdrap-debatten til politiet har gjort jobben sin.
Larsen, Håkon Mosvold
Aas, Erlend