Elvestuen, som ble valgt til partiets nye nestleder på landsmøtet lørdag, peker særlig på at partiet bør få en tydeligere sosial profil fram mot stortingsvalget i 2009:

— Jeg tror det er en generell holdning i Venstre om at vi bør ha mer fokus på sosialpolitikk, blant annet på rusomsorg, uten at det skal gå på bekostning av andre viktige områder som innvandring, økonomi og miljø, sier Ola Elvestuen til NTB.

Han ble aktuell som ny nestleder i Venstre i fjor høst etter at Olaf Thommessen trakk seg fra politikken. Venstres valgkomité foreslo Elvestuen som nestleder i partiet i januar i år.

Gått gradene

— Dette er en stor dag for meg. Det føles veldig spesielt å bli valgt til nestleder i Norges eldste parti, sier Elvestuen.

Elvestuen, som av flere blir omtalt som Venstres kronprins, meldte seg inn i Venstre høsten 1994. Siden har han gått gradene i partiet. Han var leder i Oslo Venstre fra 2001 til mars i år. Ved lokalvalget i fjor høst gjorde Venstre i Oslo sitt beste valg siden 1913 og fikk en oppslutning på 8,7 prosent i hovedstaden.

Elvestuen mener Venstre har lyktes i Oslo ved å bygge stein på stein i partiorganisasjonen.

— Dessuten har vi holdt fast på vår miljøpolitikk og hatt mye fokus på kollektivtrafikk, skole, rusomsorg og kulturpolitikk, sier Venstre-mannen som bor på Skøyen i Oslo.

Heroin på resept

Som en del av Venstres offensive ruspolitikk vil den nye nestlederen ha et prøveprosjekt med heroin på resept til tunge misbrukere i Oslo. Han ser også for seg at dette kan bli Venstres politikk på nasjonalt plan. En utdeling av heroin på blå resept må skje under streng kontroll og skal bare være et tilbud til de som har vært narkomane i nærmere 20 år, og hvor metadon ikke hjelper.

I Oslo er Venstre enig om budsjettet sammen med den borgerlige siden bestående av Høyre og Frp. Men Elvestuen vil ikke ha på seg at han er noen Frp-venn.

— Det er jeg på ingen måte. Venstre har ingen bindinger til bystyret i Oslo. Vi var imot at Høyre vendte seg til Frp for å samarbeide, sier Elvestuen.

Han understreker at avstanden mellom Venstre og Frp er så grunnleggende stor at noe regjeringssamarbeid er helt uaktuelt.

Kommentarar? Vennligst bruk feltet under!

Håvard Bjelland