Da Schumann tilsto at det var han som skjøt og drepte politimannen under Nokas-ranet, forklarte han at han var livredd for å bli skutt selv. Schumann sa at han ble påvirket av skytingen på Domkirkeplassen, at han fikk panikk og at han derfor avfyrte skremmeskudd mot en sivil politibil og kommandobilen til Klungland.

Sherling var ubevæpnet da han ble kommandert ned av Schumann i krysset mellom Kongsgata og Klubbgata.

Kommandert ned

— Raneren kommer rundt hjørnet og peker på meg med geværet. Han sikter mot brystet mitt med fingeren på avtrekkeren. Hvem er du? spurte han. Jeg svarte ikke, men tok hendene i været. Kom hit, sa han, og kommanderte meg ned. Han var veldig rolig, og da ble også jeg det. Jeg stolte på at han var så rolig som han virket.

Mens Sherling ligger på bakken, 1-2 meter fra Schumann, starter skytingen oppe på Domkirkeplassen.

— Da snur han seg den andre veien, vekk fra skytingen, og begynner å skyte selv. Jeg ser ikke helt hvilken retning han skyter i. Han skyter rolig, akkurat som om han var på skytebanen. Hele bakken ristet. Jeg skjønner ikke hva han skyter på. Jeg la merke til at han hadde veldig rolige avtrekk. Jeg trodde da at han skjøt for å skremme. Det var ikke i mine tanker at han kunne være så rolig hvis han skjøt mot noen. Han holdt våpenet fast og skjøt i en bestemt retning hele veien.

Stakk av

Etter en stund måtte Schumann bytte magasin, og da så Sherling sitt snitt til å løpe.

— Jeg spratt opp og løp fra stedet. Mens jeg løp, ventet jeg å få et skudd i ryggen. Men jeg hørte ikke flere AG3-skudd etterpå, sa Sherling.

Schumann har forklart at han justerte siktemiddelet på automatvåpenet, slik at han skulle treffe over taket på kommandobilen. Men det så ikke Sherling.

— Nei, det ville jeg ha lagt merke til. Da måtte han ha tatt fingeren vekk fra avtrekkeren, og da ville jeg ha løpt, sa Sherling.

VISTE: Under befaringen i forrige uke demonstrerte Kjell Alirch Schumann hvordan han avfyrte de dødelige skuddene mot politiførstebetjent Arne Sigve Klungland.
Poppe, Cornelius