Hercules-flyet fløy i lav høyde over Oslo før det fortsatte mot Gardermoen og landet med de fire bårene kl. 18.

Dette er ifølge presseoffiser Stine Walmsnæss Skjæret første gang at mer enn én båre tas imot fra Afghanistan på denne måten.

En av flyets fire motorer var stanset, slik det tradisjonelt gjøres for å markere at flyet har med seg falne soldaters bårer.

Rett før klokken 18.30 startet den høytidelige seremonien. Da hadde fire bårelag fra Garden båret bårene fra flyet og inn i glasshangaren som for anledningen var pyntet med lys og blomster.

Der ble soldatene æret med minneord. Generalinspektøren for Sjøforsvaret, Haakon Bruun-Hanssen, tok for seg hver av de fire soldatene. Mennene ble hedret for sine fremragende evner som soldater, men også som medmennesker.

– Det er med stor sorg vi er samlet i dag for å ta imot bårene til fire av sjøforsvarets beste soldater. Samtidig føler vi alle en stor respekt for soldatene som alle ga sitt liv i tjeneste for Norge, sa generalinspektøren.

Bruun-Hanssen viste til det sterke kameratskapet som var typisk i disse enhetene og sa at Marinens jegervåpen besto av de best trenede og utdannede soldater Norge har.

Til stede under båreseremonien var familie, Forsvarets ledelse og soldatens hjemmeavdeling. Både kronprins Haakon og statsminister Jens Stoltenberg (Ap) deltok også i minneseremonien. Statsministeren møtte i forkant av seremonien møte de pårørende.

Ikke siden andre verdenskrig har Norge lidd større militære tap på én gang enn i Faryab-provinsen søndag. Alle de fire soldatene som var i bilen som ble rammet av en veibombe, ble drept momentant.

Før bårene kom til Gardermoen ble bårene vist en siste ekstra ære ved at bårene ble fløyet i lav høyde over Akershus festning.

I den norske leirene i Maimana ble det holdt en egen minnestund før bårene ble tatt om bord i Forsvarets fly for den lange veien hjem til Norge.

Andreas Eldjarn, Simen Tokle, Trond Bolle og Christian Lian ble drept av en veibombe i Faryab-provinsen søndag. De var på vei hjem fra møter med lokale afghanske ledere da de kjørte på bomben.

Soldatene kjørte i et pansret Iveco-kjøretøy, som regnes for å være det sikreste militære kjøretøyet som Norge har i Afghanistan.